Het ketonisch dieet uitgelegd

Met mijn gloednieuwe keto dieet boek (link naar het boek) in de hand leunde ik achterover om alle informatie eens goed tot me te nemen. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik ook een flinke schaal borrelnootjes naast me had staan. Daar zit veel vet in toch? Gaandeweg tijdens het lezen van dit keto dieet boek schoof ik die schaal aan de kant. Het is net als met die anti-rook boeken waar je echt een aversie krijgt van het onderwerp, maar in plaats van tabak dus koolhydraten!

Hier zijn twee specifieke kenmerken van het ketose dieet:

  • Omdat je geen of heel weinig eenvoudige koolhydraten ofwel suikers in je lichaam krijgt zal jouw bloedsuikerspiegel veel minder pieken en dalen vertonen. Daarmee voorkom je dus die pieken in energie waar je geen raad mee weet, en ook die vermoeidheid na een zware maaltijd. Ik merkte inderdaad al snel dat ik mijn energie beter onder controle kon houden.
  • Voeding met veel vet geeft sneller een verzadigd gevoel, daarmee hoef je minder te eten om toch dat volle gevoel in je buik te krijgen. Voor iemand die moeite heeft met stoppen (beginnen met eten vind ik een stuk eenvoudiger) was dat echt een voordeel.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *