Wat is het ketose dieet?

Ons standaard, modern voedingspatroon is geënt op koolhydraten. Deze suikers geven je snel en veel energie, daar kun je snel van lopen zodat de wilde dieren in het bos je niet kunnen vangen. Wordt jij niet dagelijks opgejaagd door velociraptors of andere uitgestorven diersoorten? Dan krijg je misschien wel teveel koolhydraten binnen, die worden omgezet naar vetreserves in je lichaam. Bij het keto dieet vermijd je koolhydraten en eet je met name vette producten.

Dit komt je wellicht wel bekend voor, het Atkins dieet is ook een voorbeeld van een voedingspatroon op basis van meer vetrijke voeding en minder koolhydraten. Ik kan het weten want die heb ik destijds ook getest. Toch zit het ketose dieet iets anders in elkaar. Door de inname van koolhydraatrijke voeding tot een absoluut minimum te beperken, en vette voeding juist meer te nuttigen zal de vetverbranding gestimuleerd worden. Omdat er geen koolhydraten meer in je lichaam komen die tot glucose worden omgezet komt jouw lichaam in een staat van ketose.

Begin met een keto dieet boek

Als er nu wat alarmbelletjes gaan rinkelen ben je niet de enige. Ik had ook mijn bedenkingen bij deze extreme vorm van diëten waarbij je zoveel verandert in jouw normale eetpatroon tot het moment dat jouw stofwisseling gaat “muteren”.

Daarom bestelde ik een keto dieet boek om precies uit te vogelen hoe het ketose dieet in elkaar zit, en wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn. En dat raad ik jou ook zeker aan, zonder keto dieet boek kun je behoorlijk wat belangrijke feiten over het hoofd zien, en het ketonisch dieet is “serious business”! Daarnaast adviseer ik je ook om wat ketogeen dieet ervaringen te lezen alvorens aan de slag te gaan met ketogeen dieet recepten. Misschien is het helemaal niets voor jou, dat is natuurlijk ook mogelijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *