Ketogeen dieet ervaringen

Keto dieet ervaringen, over jagers en wilde dieren

In mijn voorbeeld over ketogeen dieet ervaringen een paar alinea’s terug had ik het over vluchten voor wilde dieren in het bos. Dat is niet zomaar beeldspraak, in het keto dieet boek kwam het jager en verzamelaar verhaal ook terug. Ik wist al dat onze verre voorouders veel snelle energie nodig hadden om actief te blijven, ik wist alleen niet dat wij nog veel meer van die snelle suikers tot ons nemen. Dit komt deels door de landbouw, de gewassen die nu zo goedkoop verbouwd worden leveren veel koolhydraten, en die worden weer in de massaproducten in de supermarkten en bij fast food restaurants gedumpt. Die jagers en verzamelaars haalde pakweg een derde van hun energiebehoefte uit koolhydraten, tegenwoordig zitten we over de helft! Toen ik de etiketten in de supermarkt aandachtig las schrok ik van de hoeveelheid koolhydraten in de producten die ik dagelijks eet…nee AT!

Door zo min mogelijk suikers in je lichaam te stoppen zul je ook veel minder glucose opslaan, en daarmee krijg je een lagere bloedsuikerspiegel. Dit brengt jouw lichaam in staat van ketose met als resultaat een hogere vetverbranding.

Voor degenen die wat minder ervaring hebben met diëten als ikzelf; vetrolletjes komen van suikers, niet van vetten. Het lichaam is een wonderlijke machine…

Keto dieet ervaringen

Een voedingspatroon met veel vetten werd decennia lang als zeer ongezond gezien, nog steeds bestaat dat vooroordeel. Je kent het wel, dikke mensen in een hamburgerrestaurant met een enorme burger, een grote portie zoute frietjes, mayo en een Cola Light ernaast. Als je daar geen plaatje bij kunt bedenken stuur ik je wel een selfie van twee jaar terug! Afijn, de laatste jaren is vet als voedingsmiddel van de strafbank gekomen, en hebben koolhydraten deze plek ingenomen. Het keto dieet gaat verder op deze nieuwe inzichten op het gebied van gezonde voeding in deze moderne maatschappij.

Zo viel ik in korte tijd vele kilo’s af:

 • Door het ketose dieet te volgen werd er minder insuline aangemaakt in mijn lichaam en kwam mijn bloedsuikerspiegel in balans. Ik voelde dat ik meer energie had overdag, en ik voede niet die vermoeidheid in de avond.
 • Omdat ik vrijwel exclusief eiwitrijke voeding en producten met veel vetten at voelde ik me veel langer verzadigd, en at ik automatisch minder dan voorheen. Dat is volgens mij ook de truc achter het keto dieet; je gaat gewoon minder eten.
 • Minder calorieën in totaal betekent dat je ook sneller gewicht kunt verliezen. Dat is logisch, minder eten betekent minder afvallen. Maar het keto dieet maakt minder eten niet tot zo’n straf.
 • Door de staat van ketose worden jouw vetreserves aangesproken, dat betekent dus zwembandjes weg en minder kilo’s op de weegschaal!

Dit zijn mijn ketogeen dieet ervaringen, je zult zelf ontdekken hoe dit voedingspatroon kan helpen bij gewichtsverlies.

Ketogeen dieet recepten

Om een goede start te maken met het ketose dieet zal ik je wat heerlijke ketogeen dieet recepten geven, om te beginnen zijn dit de ingrediënten die goed passen in dit voedingspatroon:

 • Vetten, denk aan lijnzaadolie, visolie en kokosolie
 • Noten zoals amandelen, cashewnoten en hazelnoten
 • Rood vlees van rund en paarden
 • Gevogelte zoals kip, eend en kalkoen
 • Vis zoals makreel, haring en zalm, maar ook mosselen en garnalen
 • Zuivelproducten die zo min mogelijk bewerkt zijn zoals boter, kaas en room (zonder suiker)
 • Groeten, met name groene groenten

Het is niet de bedoeling om jezelf uit te hongeren, je moet juist een verzadigd gevoel hebben. Voorkom het gebruik van koolhydraten door zo min mogelijk bewerkte producten te gebruiken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *